De solo CV-ketel enkel voor verwarming

Niet iedereen heeft nood aan een CV-verwarmingsketel die ook warm water genereert. Op dat moment kies je voor een CV-ketel die enkel instaat voor de verwarming van je woning. Wij sommen alle voordelen van een solo CV-ketel op.

Waarom kiezen voor een solo CV-ketel en geen combiketel?

Er zijn enkele redenen waarom je geen CV-ketel nodig hebt die zowel de verwarming aanstuurt alsook warm water genereert. De meest voor de hand liggende redenen zijn:

  • er is reeds een systeem dat instaat voor warm water zoals een zonneboiler of warmtepomp
  • aanwezigheid van een boiler of geiser in de woning

Ook als je een simpele CV-ketel wenst te kopen is een solo CV-ketel een goede optie. Er kan nog altijd op een later ogenblik gekozen worden om een boiler of geiser te installeren die gestuurd wordt door de CV-ketel. Een soloketel is door het ontbreken van warm water perfect geschikt voor handelszaken zoals winkels, kantoren en magazijnen. Hier ligt de nadruk op het verwarmen van de ruimtes en is er slechts een kleine nood aan warm water.

Voordelen van een solo verwarmingsketel

Door het wegvallen van het voorraadvat ( boiler ) in de verwarmingsketel wordt de ketel direct een pak kleiner en lichter. Zo kan je de ketel op veel meer locaties gaan plaatsen of opteren voor een wandmodel. Het verbruik van een solo ketel zal veel lager liggen dan een combiketel omdat er veel energie verloren gaat aan het opwarmen en op temperatuur houden van het sanitair water. Zeker als je gebruik maakt van lage temperatuur verwarming (LTV) zoals vloerverwarming zal dit verschil oplopen.

Offerte CV-ketel

Een solo CV-ketel koppelen met een warmtepomp of zonnepanelen

Omdat de gevraagde temperatuur veel lager is en er ook veel minder energie nodig is, kan je een solo CV-ketel perfect aansturen met een warmtepomp. Ook zonnepanelen zijn een optie als je solo CV-ketel elektrisch is. De zonnepanelen zullen meer opbrengen dan wat de CV-ketel zal verbruiken om de woning te verwarmen. Enkel in de winter zal je de opgeslagen reserves van de zomer moeten aanspreken.

Soorten soloketels

  • HR solo CV-ketels;
  • Condensatie solo CV-ketels;

Prijs solo CV-ketel

Een solo CV-ketel is eenvoudig te monteren, hij is licht en klein in omvang. Allemaal pluspunten als het aankomt om de ketel te installeren. Ook de aankoopprijs valt best mee. Er zijn reeds solo CV-ketels te koop van bekende merken rond de € 2.000. Voor de meer krachtige modellen betaal je snel € 5.000. De prijs ligt natuurlijk nog steeds een pak lager dan een combiketel.

Hou er wel rekening mee dat je dan nog afzonderlijk een boiler of geiser dient te kopen als je warm water wenst in je huis of woning. Een kleine boiler kost tussen de € 150 - € 300. De prijs van een grote boiler ligt rond de € 500. De vermelde prijzen zijn zonder installatie.

Nieuwe CV-ketel plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte