CV combiketel: CV-ketel voor verwarming en warm water

Zoals aangegeven in de titel voert een combiketel twee functies uit: hij genereert warm water en zorgt voor de verwarming in huis.

Wat is een combi CV-ketel?

Een combi CV-ketel wekt voldoende energie op om zowel de woning te voorzien van warm water als te voorzien in verwarming.

Een combiketel zal dan ook een voorraadvat hebben zodat bij een vraag naar warm water er direct warm water kan geleverd worden. Afhankelijk van het model van je CV-ketel zal dit voorraadvat 50 tot 150 liter warm water hebben.

Sommige combiketels werken zonder boiler. Deze combiketels noemen we dan een doorstromer. Nadeel van een doorstroommodel is dat er op piekmomenten niet voldoende warm water kan geleverd worden. Het geleverde water zal dan lauw of zelfs koud aanvoelen. Bij een combiketel met boiler gebeurt dit enkel als het voorraadvat leeg is. Vandaar het belang om je verbruik aan warm water goed in te schatten.

Soorten combiketels

  • Doorstroommodel;
  • Ketels met boiler;
  • Doorstromer in combinatie met een kleinere boiler;

Staat de combiketel van je keuken of badkamer? Gebruik een close-in boiler

Een close-in boiler zorgt er voor dat er direct warm water kan gebruikt worden nog voor de het warm water van de combiketel aangekomen is door de leidingen. Zodra er warm water toekomt van de combiketel schakelt de close-in boiler zichzelf uit.

Welke energiebron voor een combiketel?

Net zoals bij een solo CV-ketel kan een combiketel verschillende energiebronnen hebben zoals gas, stookolie of elektriciteit. De meest courante is de aardgasketel maar ook een mazoutketel wordt nog veel gekocht omwille van de onafhankelijkheid of gewoon omwille van het ontbreken van een gasnet. Heb je zonnepanelen of een warmtepomp geïnstalleerd in de woning dan is het niet onlogisch om een elektrische CV-ketel te kopen.

Nieuwe CV-ketel plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte