CV-ketel in de garage plaatsen

De garage is een populaire plaats om een CV-ketel te installeren. Er zijn enkele mogelijkheden en tips die we je zeker willen meegeven voor je de verwarmingsketel in de garage plaatst.

CV-ketel in de garage met of zonder boiler

De eerste vraag dat je jezelf mag stellen is of je echt een boiler nodig hebt in je CV-ketel. Een boiler is een reservoir met warm water dat in je CV-ketel verwerkt zit. Dit is handig als je plots veel warm water nodig hebt maar neemt ook aardig wat plaats in. Tegenwoordig zijn de verwarmingsketels met doorvoer krachtig genoeg om grote hoeveelheden warm water te leveren.

Waarom deze vraag? Wel omdat de boiler in je ketel natuurlijk de grootte van je ketel mee bepaald. Zonder die boiler of voorraadvat kan je kiezen uit veel kleinere modellen en dat spaart aardig wat ruimte in je garage uit. Het kan zelfs het verschil zijn tussen met je wagen binnen kunnen of niet.

Een andere mogelijkheid is om de boiler extern van de cv-ketel te plaatsen. De boiler en verwarmingsketel kunnen dan naast elkaar opgehangen worden ( ketel als wandmodel ) zonder dat je plaats moet maken op de garagevloer.

Verwarmingsketel in je garage plaatsen: zorg voor goede verluchting of kies voor een gesloten circuit

Een CV-ketel heeft lucht nodig om tot een goede verbranding te komen. Als er te weinig luchtcirculatie is zal de ketel niet naar behoren werken en is er ook gevaar voor jou in de garage wegens zuurstofgebrek.

Om aan voldoende luchtcirculatie te komen dient er een ventilatiegat gemaakt te worden of een ventilatierooster geplaatst worden. Je kan ook je garage aankoppelen in je ventilatiesysteem. Het ventilatiesysteem zal er dan voor zorgen dat er voldoende zuurstof de garage in komt. Voordeel van het ventilatiesysteem tegenover een ventilatierooster is dat de lucht reeds verwarmend in de garage gestuurd wordt. Er gaat dus niet onnodig warmte verloren.

Om begrijpelijke redenen wil men dit tegenwoordig niet meer werken met ventilatiegaten of ventilatieroosters. Eerst kiezen voor een perfect geïsoleerde woning en er dan ventilatiegaten in maken is niet slim. Kiezen voor een CV-ketel met gesloten circuit is hier dan aangewezen. Een verwarmingsketel met gesloten circuit haalt haar luchttoevoer van buitenaf via een afzonderlijke pijpleiding en niet uit de garage zelf.

Kiezen voor aardgas of mazout

De keuze voor een CV-ketel op aardgas of mazout met betrekking tot je garage is volledig vrij. In beide gevallen is er geen beperking. Enkel als je een extra mazoutketel nodig hebt en deze ook in de garage komt, denk je toch beter twee maal na of dit iets is wat je wenst.

Nieuwe CV-ketel plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte