Welke premies & subsidies voor CV-ketels in 2019?

De laatste tijd schroeft de Vlaamse regering het aantal premies en subsidies ferm terug. Gelukkig zijn er in 2019 wel nog enkele premies en subsidies beschikbaar voor de aankoop en plaatsing van een nieuwe CV-ketel.

Premies voor het vernieuwen van je verwarmingsinstallatie en CV-ketel

De Vlaamse overheid gaat er vanuit dat de meeste huishoudens minder energie kunnen verbruiken door het installeren van een nieuwe CV-ketel of hernieuwbare energie. Zo kan de Vlaamse overheid op haar beurt de nodige internationale normen ( Kyoto-norm ) halen voor energieverbruik.

Zo kan je rekenen op een premie voor een nieuwe CV-ketel als je oude CV-ketel nog niet van het condenserende type is. Deze premie valt onder de algemene, meer gekende, Renovatiepremie.

TIP: heb je nog andere renovatieplannen? Kijk dan of je niet kan genieten van de totaalrenovatiebonus.

Het bedrag van deze premie(s) kan oplopen tot € 10.000 maar met een maximum van 25% van de aankoopfactuur.

Subsidie voor de installatie van een hybride warmtepomp

Een warmtepomp in combinatie met een CV-ketel levert prachtige resultaten op wat energieverbruik betreft. Plus steunt je netbeheerder de aankoop van de hybride verwarmingsketel ook nog eens door middel van een extra aankooppremie. Wel moet je er op letten dat de hybride warmtepomp niet gebruikt wordt voor actieve koeling. ( airco )

De premie bedraagt momenteel € 1.800 maar wel met maximum 40 % van de aankoopfactuur. Het speelt hier geen enkele rol op welke andere energiebron verwarmingsketel werkt. ( gas, mazout of elektriciteit )

Nieuwe CV-ketel plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte